.

Restauratie historische gebouwen in Lupingu

Doelstelling:

Restauratie historische gebouwen in Lupingu 

Het dorp Lupingu is gelegen aan het Nyassa meer. Het is een klein vissersdorp welke alleen bereikbaar is via een onverharde bergweg over de Livingstone Mountains. In dit dorp staat een kerk met bijbehorende “pastorie” en werkplaats voor onderhoudswerkzaamheden. De kerk en bijgebouwen zijn voor WO1 door Duitse missionarissen zijn opgericht.

Al enkele jaren hebben wij contact met de priester die in dit arme gebied de verantwoordelijkheid heeft over verschillende parochies langs het meer. We hebben kunnen zien hoe het verval van deze historische gebouwen is ingezet.Zij hebben echter niet de middelen deze gebouwen goed te onderhouden. Inmiddels zijn deze gebouwen hard toe aan onderhoud: lekkende daken en gebrekkig stucwerk. Ook loodgieterswerk en afvoeren moet worden gerepareerd. Voor materialen als hout, cement en pijpen voor waterleiding en riool hebben de mensen geen geld. Als deze materialen kunnen worden aangeschaft, kunnen middels een technische opleiding aan jong volwassenen, deze gebouwen worden gerestaureerd.

 

Hiermee bereiken we verschillende doelen:

  • Door opleiding kansen bieden aan jongvolwassenen.
  • Het behoud van deze historische gebouwen.
  • Deze gebouwen, prachtig gelegen aan Lake Malawi/Lake Nyassa, kunnen worden gebruikt voor het samenkomen van allerlei groepen gasten! De nabij wonende dorpelingen kunnen hier dan weer van profiteren.

 

Alhoewel er geen directe relatie is met veilig water en hygiëne, willen wij dit project in het bijzonder aanbevelen bij fondsen die affiniteit hebben met  deze bestemming en de genoemde doelstellingen.

Projectnr.: 20219020

 

                                                                          Geschatte projectkosten: € 10.000

                                                           Click hier om dit project te steunen

Lupingu