.

Macadamia kwekerij Njombe

Doelstelling:

Kweken van zaailingen en de verspreiding daarvan. 

In mijn standplaats Njombe is een kwekerij opgestart. Hier worden zaailingen voor macadamia bomen gekweekt. Deze zaailingen worden “getrokken” uit pitten van verschillende macadamia soorten.

Na een jaar kunnen 2 verschillende soorten op elkaar worden geënt zodat we uit deze combinatie een zaailing krijgen met een sterke wortel die, na verloop van tijd, een goede macadamia vrucht kan leveren. Deze zaailingen zijn na 2 jaar klaar voor de verkoop aan boeren in Njombe en omstreken. Samen met voorlichting betreffende de verdere behandelingen van dit gewas bestaat tot nu toe de indruk dat er zeer veel gegadigden zijn om deze zaailingen van 2 jaar oud, aan te schaffen. Dit project heeft verhoudingsgewijs een korte aanlooptijd (2jaar). Het is de bedoeling dat de kosten voor onderhoud, beheer en arbeid zo goed mogelijk worden afgedekt door de verkoop van de zaailingen.

Het is duidelijk dat dit een doorlopend project is waar ieder jaar weer moeten worden gestart met nieuwe aanwas en verkoop. Daarbij geeft het voortdurend werk aan een aantal mensen.

Elke bijdrage zal worden aangewend om de bedrijfsvoering van de kwekerij te continueren en daarmee werkgelegenheid en zelfstandigheid te bevorderen.

 

                           Click hier om dit project te steunen