Bestuur

null

ing. JJG (Johan) Rietberg

Voorzitter

Geboren 7 november 1951 te Zeist. Opleiding: HBO bouwkunde.

Tijdens mijn werkzame leven heb ik naast het geven van opleidingen bouwkunde en wiskunde in Nederland vele jaren in Afrika gewerkt. Twee jaren in Zambia via SNV (stichting Nederlandse Vrijwilligers). En 8 jaren in Botswana in het onderwijs op een kostschool. Toen ik een jaar geleden in Nederland pensioen ging besloot ik mij weer in te zetten voor de mensen in Africa. Inmiddels is daar in Europa ook de migratie problematiek bijgekomen. Dit versterkt bij mij de overtuiging dat alles wat wij kunnen bijdragen aan de leefomstandigheden van bevolking in ontwikkelingslanden, van mens tot mens als NGO, zal bijdragen aan een betere wereld.

null

Gijsbert Verbeek

secretaris

Na mijn gehele loopbaan in de horeca werkzaam te zijn geweest ben ik inmiddels gepensioneerd.  Ik ben geen mens die “achter de geraniums” wil zitten dus ben ik druk met allerlei vrijwilligerswerk. Vanuit mijn overtuiging vind ik het leuk mijn steentje bij te dragen aan een verbetering van primaire levensbehoeften van mensen in Tanzania.

null

Nazima Karamali

bestuurslid

Hi, mijn roepnaam is Mavis. Geboren in Paramaribo, Suriname. Ik vind contact met mensen erg leuk. Gelukkig hebben de meeste mensen in mijn omgeving het goed. Ik vind het leuk om als bestuurslid van deze stichting eraan bij te dragen dat ook mensen in Tanzania beschikken over zaken die wij hier in Nederland heel normaal vinden. Zoals b.v. goed drinkwater. Het is niet acceptabel dat er nog steeds mensen zijn die er niet of heel moeilijk de beschikking over hebben.

null

Jaap-Jan Wondergem

penningmeester

Met mijn kwantitatieve, financiële achtergrond heb ik de afgelopen
decennia in zeer uiteenlopende organisaties gewerkt, variërend van de
wereld van vastgoedbeleggers tot aan het hoger onderwijs. Nadat ik al
regelmatig kennis had genomen van het reilen en zeilen van de stichting
Water is Leven, besloot ik dat het zowel nuttig als leuk was om mijn
opgedane kennis en ervaring hiervoor in te gaan zetten als penningmeester.

Nutsvoorzieningen zoals een betrouwbare waterleverantie zijn overal ter wereld van levensbelang voor alledaagse activiteiten, in onder meer de lokale landbouw, het onderwijs en de zorg.  Met de inbreng van kennis en middelen vanuit de stichting Water is Leven zijn we in staat om samen met de mensen in Tanzania deze basisbehoefte ook voor hun te vervullen. Een goede zaak, waar ik me graag voor in zet!