Bestuur

null

ing. JJG (Johan) Rietberg

Voorzitter

Geboren 7 november 1951 te Zeist. Opleiding: HBO bouwkunde.

Tijdens mijn werkzame leven heb ik naast het geven van opleidingen bouwkunde en wiskunde in Nederland vele jaren in Afrika gewerkt. Twee jaren in Zambia via SNV (stichting Nederlandse Vrijwilligers). En 8 jaren in Botswana in het onderwijs op een kostschool. Toen ik een jaar geleden in Nederland pensioen ging besloot ik mij weer in te zetten voor de mensen in Africa. Inmiddels is daar in Europa ook de migratie problematiek bijgekomen. Dit versterkt bij mij de overtuiging dat alles wat wij kunnen bijdragen aan de leefomstandigheden van bevolking in ontwikkelingslanden, van mens tot mens als NGO, zal bijdragen aan een betere wereld.

null

Jaap-Jan Wondergem

penningmeester

Met mijn kwantitatieve, financiële achtergrond heb ik de afgelopen
decennia in zeer uiteenlopende organisaties gewerkt, variërend van de
wereld van vastgoedbeleggers tot aan het hoger onderwijs. Nadat ik al
regelmatig kennis had genomen van het reilen en zeilen van de stichting
Water is Leven, besloot ik dat het zowel nuttig als leuk was om mijn
opgedane kennis en ervaring hiervoor in te gaan zetten als penningmeester.

Nutsvoorzieningen zoals een betrouwbare waterleverantie zijn overal ter wereld van levensbelang voor alledaagse activiteiten, in onder meer de lokale landbouw, het onderwijs en de zorg.  Met de inbreng van kennis en middelen vanuit de stichting Water is Leven zijn we in staat om samen met de mensen in Tanzania deze basisbehoefte ook voor hun te vervullen. Een goede zaak, waar ik me graag voor in zet!

null

Paul van der Meer

Bestuurslid

Profiel van Paul van der Meer

Ik ben Paul van der Meer. Woonachtig in Alphen aan den Rijn. Ik ben gepensioneerd, maar nog actief als penningmeester van diverse organisaties. Mijn belangstelling gaat uit naar de nood in de wereld, hulp aan de medemens. Voor o.a. Kerk in Actie ben ik actief als penningmeester. Graag wil ik medewerken aan het verbeteren van de levensomstandigheden ook van mensen in verre landen. Met elkaar delen we één wereld! Als bestuurslid van deze Stichting WATER is LEVEN wil ik hieraan graag een steentje bijdragen.